De asfaltfrezer aan het werk

Dat wegen af en toe onderhoud vereisen, dat weten we allemaal. De asfaltfrezer wordt dan ook vaker ingezet dan je nu waarschijnlijk denkt. Er zijn veel verschillende projecten waar de hulp van de asfaltfrezer bij nodig is. Voor alle verschillende soorten wegen is de asfaltfrezer het grovere geschud waar je niet aan ontkomt of het nou een landweg, een dijk of een snelweg is.

Vervanging asfaltfrezers

Je kan je voorstellen dat machines zoals asfaltfrezer veel te verduren hebben tijdens een klus aan het wegdek. Om deze reden zijn er onlangs twee nieuwe asfaltfrezers in gebruik genomen. Net zoals veel andere soorten machines worden de technische aspecten steeds verbeterd. Dit geldt ook voor de asfaltfrezers. Door de constante verbetering kan het wegdek steeds efficiënter en optimaler worden verwijderd en/of vernieuwd.

Materiaal voor iedere klus

Aduco beschikt over veel verschillende soorten asfaltfrezers. Dit is nodig omdat er zoveel verschillende soorten wegdekken zijn, die allemaal een andere aanpak vereisen. De asfaltfrezers worden selectief ingezet aan de hand van de verschillende capaciteiten. Er zitten vaak grote verschillende in de strandaard werkbreedte, de maximale werkdiepte en de maximale productie per dag. Allemaal punten om rekening mee te houden wanneer er een geschikte asfaltfrezer wordt gekozen voor een volgende klus.

Neem contact op

Met alleen asfaltfrezen ben je er nog niet. Het wegdek moet naderhand ook gestabiliseerd worden. Ook hierbij kan Aduco je helpen. Ook voor het stabiliseren van het wegdek zijn er verschillende technieken. Je kan hierbij denken aan AGRAC, CTB en de cement-zand stabilisatie. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Neem gerust contact op of vraag een offerte aan.