Bij het selectief frezen van wegen is ADUCO Nederland B.V. zich er van bewust dat verschillende soorten mengsels gescheiden moeten worden. Daarom freest ADUCO Nederland B.V. ook laag voor laag, zodat eventuele teerlagen gescheiden kunnen worden van het schone asfalt (hetgeen hergebruikt kan worden).

 Co2-besparing door middel van planning

Bij het inplannen van klussen houdt ADUCO Nederland B.V. rekening met de afstand die afgelegd moet worden. Deze moet zo klein mogelijk zijn om de totale CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Medewerkers van ADUCO Nederland B.V. worden dan ook zo dicht mogelijk bij een klus ingepland om het woon-/werkverkeer te minimaliseren.

 Vernieuwing van wagenpark

Inmiddels heeft ADUCO Nederland B.V. het wagenpark al vernieuwd met vrachtauto’s die een Euro 5 of 6-emmisienorm hebben. Momenteel bestaat het wagenpark al voor 90% uit vrachtauto’s met deze norm. Als vrachtauto’s aan vervanging toe zijn komen er altijd Euro 6 vrachtauto’s voor in de plaats. Zo streeft ADUCO Nederland B.V. voor een wagenpark, dat volledig bestaat uit Euro 5/6 vrachtauto’s.

Carbon Footprint

Naast de groene visie heeft ADUCO Nederland B.V. ook haar CO2-uitstoot in kaart gebracht, door middel van de carbon footprint. ADUCO Nederland B.V. wil voldoen aan de duurzaamheidscriteria van haar opdrachtgevers.