Bij ADUCO Nederland B.V. willen we duurzaamheid in elke fase van onze bedrijfsvoering toepassen. Wij zetten ons elke dag in om deze duurzaamheidsvisie te behalen en mee te gaan in alle trends rondom duurzaam werken. Lees hieronder meer over duurzame freestechnieken, ons wagenpark en de aanpak van onze CO²-uitstoot.

Duurzame freestechnieken

Bij het selectief frezen van wegen zijn we ervan bewust dat verschillende soorten mengsels gescheiden moeten blijven (b.v. scherp en rond materiaal). Daarom frezen we asfalt laag voor laag, zodat we eventuele teerlagen kunnen scheiden van het schone asfalt. Het schone afval wordt vervolgens gerecycled. Wij veroorzaken met asfaltfrezen geen afval maar een grondstof voor de asfalt industrie.

Slimme CO2-besparing

Bij het inplannen van klussen houden we rekening met de reisafstand die afgelegd moet worden. Deze moet zo klein mogelijk zijn, om de totale CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Medewerkers van ADUCO worden dan ook zo dicht mogelijk bij een klus ingepland om het woon- en werkverkeer te minimaliseren. Daarnaast nemen we stappen op het gebied van ledverlichting, elektrische auto’s en zonnepanelen.

Vernieuwing van wagenpark

Al jaren investeert ADUCO in schoner materieel. Inmiddels hebben we ons wagenpark vernieuwd met vrachtauto’s die een Euro 6 emissienorm hebben. Momenteel bestaat het wagenpark al voor 90% uit vrachtauto’s met deze norm. Als vrachtauto’s aan vervanging toe zijn komen er altijd Euro 6 vrachtauto’s voor in de plaats. Zo streven we naar een wagenpark dat volledig bestaat Euro 6 vrachtauto’s en stage 5 machines. Met dit streven verminderen we de uitstoot van CO2 binnen ADUCO.

LCA in-situ: een actieve rapportage

Omdat ADUCO een duurzaam beleid zo belangrijk vindt, laten we de milieu impact binnen onze bedrijfstak en bedrijf actief testen. Zo hebben we in 2016 een LCA laten opstellen welke de milieu impact van ons toepassen van agrac onderzocht. Inzien hoe dit onderzoek is opgesteld en wat ADUCO’s uitkomsten waren? Bekijk dan het onderzoek en het rapport naar de impact van het milieu.

Carbon footprint

Met onze groene visie krijgen we grip op onze CO2-uitstoot. Naast onze groene visie hebben we ook onze CO2-uitstoot in kaart gebracht, door te kijken naar de carbon footprint. Door in 2021/2022 te werk te gaan met een CO2 prestatieladder kunnen we een duidelijk inzicht bieden in onze carbon footprint. Hiermee behalen we ons doel om een duurzamere dienstverlening te bieden aan al onze partners.