ADUCO Nederland B.V. levert asfaltfrezen in vrijwel elke gewenste werkbreedte, zowel voor omvangrijke werkzaamheden, waar snelheid en betrouwbaarheid voorop staan, als voor specialistische opdrachten, waar grote freesmachines geen uitkomst bieden.

In 1978 introduceerde ADUCO als eerste een revolutionaire freesmachine: de koudfrees. Tot dat moment geschiedde frezen uitsluitend volgens de warmfreesmethode: de asfaltlaag werd eerst met infraroodbranders opgewarmd, voordat ze met een beitel-as met platte beitels werd afgefreesd. Tegenwoordig wordt er alleen nog maar gefreesd volgens de koudfreesmethode, omdat deze minder afhankelijk is van het weer en veel sneller gaat.

Sinds die eerste vernieuwing hebben de ontwikkelingen bij ADUCO niet stilgestaan. We bieden nu een groot assortiment freesmachines, voor verschillende typen werkzaamheden. Uniek is het ruime aanbod van freesbreedtes: van 8 tot 380 cm., waardoor u nooit méér asfalt hoeft te verwijderen dan strikt nodig is.
Voor het specialistische freeswerk levert ADUCO cunetfrezen (voor bermverhardingen), ribbelfrezen (voor rammelstroken aan de kant asfalt) en fijne rol frezen (beitelafstand 8 mm. in te zetten voor demarkeren, slijtlagen frezen en opdrukkingen van boomwortels fietspaden).

Door ons ruime machinepark (o.a. dertig freesmachines) kunnen we meestal snel, ook buiten kantooruren, aan uw wensen voldoen.