ADUCO Nederland B.V. Cunetfrees voor bermversterking

Een zachte berm naast de weg is niet prettig en kan ongelukken veroorzaken. Om een zachte berm te verstevigen worden vaak bermbeton of grasbetonblokken gebruikt. Voordat dit kan gebeuren is voorbereiding met een cunetfrees nodig. ADUCO is al meer dan 50 jaar uw partner op het gebied van duurzaam en gespecialiseerd asfaltfrezen. We vertellen u op deze pagina meer over de cunetfrezen van ADUCO.

Wat is een cunetfrees?

De cunetfrees van ADUCO is de perfecte machine om asfalt aan de buitenkant van het wegdek recht te frezen. Dit gebeurt vaak wanneer een zachte berm verstevigd wordt met bermbeton of grasbetonblokken. De cunetfrees freest het asfalt weg en zorgt voor een strakke freesrand. Dit is vooral belangrijk bij het leggen van grasbetonblokken, deze kunnen immers niet tegen een scheve rand gelegd worden. Een strakke lijn is voor bermbeton wat minder belangrijk aangezien dit vloeibaar gestort wordt.

ADUCO Nederland B.V. Cunetfrees voor bermversterking

Hoe werkt een cunetfrees?

Een cunetfrees werkt door middel van het “downcut” principe. De freesrol draait andersom dan bij traditioneel frezen en er zitten meer beitels in de freesrol. Dit zorgt voor een strakke freesrand. Hoe meer beitels, hoe strakker de rand. Het is eventueel mogelijk om voorafgaand het cunetfrezen de weg een paar centimeter in te zagen zodat er aan de bovenkant van de weg geen freesrand maar een zaagsnede ontstaat. Dit is niet nodig bij cunetfrezen in onder- en of tussenlagen. Bij ADUCO gebruiken we een cunetfrees met een werkbreedte van 0,6 m.

ADUCO Nederland B.V. Cunetfrees voor bermversterking

Kosten cunetfrezen

Wilt u graag weten wat de kosten zijn van een cunetfrees? Dit is afhankelijk van veel verschillende variabelen, zoals de kwaliteit van het wegdek. Vraag voor een gespecificeerde prijs een vrijblijvende offerte aan via de website. We bespreken graag de mogelijkheden en helpen u graag. Binnen één werkdag ontvang u een reactie.

Voor meer informatie over Cunetfrezen zie:

Cunetfrees nodig? Kies voor ADUCO

Wij zijn dé partner voor cunetfrezen en alle andere technieken op het gebied van asfaltfrezen.  Zo beschikt ADUCO over tientallen jaren ervaring, werken we met een team van specialisten en hebben we een duurzaamheidsbeleid. Neem contact met ons op voor verhuur en de mogelijkheden van de cunetfrees bij ADUCO Nederland B.V. Dit kan door te mailen naar of telefonisch door te bellen naar 0318 – 63 32 63.