Tot uw enkels de grond in zakken is een groot probleem voor alle soorten werkzaamheden. Leem- of kleigrond verbeteren door middel van grondverbetering kan worden gedaan met kalk of een andere toeslagstof. Zo creëren we een draagkrachtige ondergrond. Door middel van grondverbetering veranderen we uw onbegaanbare terrein in een uiterst solide fundering voor verschillende toepassingen.

Aduco grondwaterbeheersing

Wat is grondverbetering?

Grondverbetering is verbetering van de gesteldheid van de grond, meestal om de draagkracht of de stabiliteit van de grond te vergroten. Wanneer de grond watergevoelig of te nat is kan een grondverbetering een oplossing bieden om het bouwterrein weer berijdbaar te maken. Het principe van grondverbetering is gebaseerd op 2 effecten:

  1. wijziging van de structuur, waarbij stabiele kruimels worden gevormd
  2. droging bij natte grond

Wat zijn de grootste voordelen?

Grote voordelen ten opzichte van grondvervangingstechnieken zijn de besparing op stortkosten en leverantie van nieuwe bouwstoffen. Hiermee is grondstabilisatie een duurzamere vorm en daarmee aantrekkelijker voor menig partner. Vaak zie je wel een combinatie van technieken die toegepast worden in een werk. Hierdoor kunnen puinfunderingen dunner uitgevoerd worden wanneer de diepere ondergrond bewerkt is met kalk.

Grondverbetering bij ADUCO

Wij werken met diverse kalksoorten. Wanneer drogen van de grond een van de vereisten is dan wordt vaak met een hoogwaardige CL90Q kalk gewerkt. Afhankelijk van de te behalen resultaten kan ook gekozen worden voor gebluste kalk of een samengesteld bindmiddel op basis van kalk en cement. Door een goed vooronderzoek te doen kan op basis van de projecteisen het mengsel gekozen worden met de beste eigenschappen voor het project.