ROAD Profiler profielfrezen

3D frezen met een road profiler is een relatieve nieuwe techniek. Met deze techniek is het uitzetten van freescijfers op het asfalt verleden tijd. De nieuwe digitale modellen zorgen voor tijdsbesparing en een kwaliteitswinst. Lees alles over 3d frezen met road profiler op deze pagina.

Het verschil tussen profielfrezen en 3D frezen met ROAD profiler

Wanneer een nieuwe lengte- en of dwarsprofiel bepaald is wordt dit verwerkt in een digitale tekening. Deze digitale tekening met bijbehorende freescijfers wordt ingelezen in de road profiler en via RTK-DGPS kan de positie van de machine bepaald worden. De road profiler geeft de 3d freesmachine weer met het te frezen cijfer bij de freesrol en het komende te frezen cijfer. Dit gebeurt volautomatisch, de machinist hoeft alleen nog maar te sturen en te controleren. In tegenstelling tot “traditioneel” profielfrezen hoeven de cijfers dus niet meer handmatig op het wegdek uitgezet te worden en hoeft de machinist de freesmachine niet te besturen. Daardoor kan het nieuwe profiel met zeer hoge nauwkeurigheid gefreesd worden.

ROAD Profiler profielfrezen

Wat zijn de voordelen van een 3d freesmachine?

Zoals al eerder benoemd is hoeft er geen cijferschema meer gemaakt te worden. De freesmachine kan ook doorgaan zonder dat er tussendoor gecijferd moet worden. Hierdoor wordt er tijd bespaard en dus ook kosten. Ook zorgt de road profiler ervoor dat de positie van de cijfers automatisch aangepast worden aan de breedte van de 3d freesmachine. Doordat dit volautomatisch gebeurt zorgt het voor een hogere nauwkeurigheid, en dus een hogere kwaliteit. 3D frezen levert een strakker resultaat op van het freeswerk en dit vermindert het risico’s op faalkosten. Ook zorgt de nauwkeurigheid voor besparing op het asfalt, er wordt niet méér dan noodzakelijk gefreesd. Verder zorgt deze digitalisering ervoor dat er ’s nachts veiliger gewerkt kan worden omdat er geen uitzetter nodig is en de 3d freesmachine is niet weersafhankelijk.

3D freeswerk bij ADUCO

Er zijn verschillende freesmachines die uitgerust kunnen worden met een road profiler. 3D frezen met de road profiler kan worden uitgevoerd met een frees van 1.5 m. 2.0 m., 2.2 m. en 3.8 m. Bekijk alle modellen:

Neem contact op met ADUCO voor 3D profielfrezen

ADUCO is dé partner voor al uw 3D freeswerk en alle andere technieken op het gebied van asfaltfrezen. We beschikken over tientallen jaren ervaring, werken enkel met specialisten en werken met duurzame freestechnieken. Vraag vrijblijvend via de website een offerte aan. Binnen één werkdag ontvang u de geschatte kosten. U kunt ook contact met ons opnemen voor verhuur van de frezen of advies. U kunt mailen naar of bellen naar 0318 – 63 32 63. We denken graag met u mee!