schuimbitumen

Schuimbitumen / Emulcement

Door toevoeging van bitumen wordt een flexibeler product verkregen dan met alleen cement zou worden gerealiseerd. Dit levert minder stijfheid op dan een cementgebonden funderingen maar is geschikt daar waar de ondergrond slap is.

Schuimbitumenstabilisatie is een redelijke nieuwe techniek die in Nederland in opmars is. In plaats van de bestaande fundering te verwijderen en een nieuwe fundering te plaatsen is het ook mogelijk om de bestaande fundering te mixen met schuimbitumen. Dit is kostenbesparend, beter voor het milieu en er is minder kans op scheuren.

Daarnaast heeft het gebruik van schuimbitumen nog meer voordelen:
• Schuimbitumen zijn stabiel en flexibel. Perfect voor plekken waar een stijve constructie niet meer mogelijk is.
• Er hoeft geen nieuwe constructie worden gerealiseerd. Dit bespaart een hoop tijd (en geld).
• Door het hergebruik van de materialen is er veel minder CO2-uitstoot. Goed voor mens en dier.
• Een schuimbitumen aangelegde weg kan meerdere malen gerecycled worden. Omdat er al bitumen in de weg aanwezig zijn is er bij het opnieuw aanleggen minder bitumen nodig.
• De levensduur van een schuitbitumen weg is ongeveer 60 jaar. Dit is 3 keer langer dan de conventionele manier van wegen aanleggen.
• Bij het aanleggen van een weg op een conventionele manier kan de weg niet meteen bereden worden. Een schuimbitumen weg is direct in gebruik te nemen.
• Kan op bijna alle verschillende weersomstandigheden worden aangelegd.

Hoe wordt een weg van schuimbitumen aangelegd?

Een speciale machine vermaalt de fundering (asfalt, puin, lava, hoogovenslakken, AVI- of AEC-slakken) en vermengt deze met zand, water en bitumen in de mengkamer.

Het water gaat over in stoom en zorgt ervoor dat het bitumen gaan schuimen. Hierdoor verandert de samenstelling van het bitumen en is het gemakkelijker om het te mengen met granulaat. Tijdens dit proces worden alle waardes en hoeveelheden streng in de gaten gehouden door een speciaal systeem. Hierdoor is een goed resultaat gegarandeerd.

ADUCO Nederland B.V. uw betrouwbare partner in asfaltfrezen en stabiliseren van (weg)funderingen

Sinds 1978 levert ADUCO een groot assortiment asfaltfrezen in grootte van 8 tot 380 cm.
Voor omvangrijke- als specialistische freeswerkzaamheden waar snelheid en deskundigheid voorop staan. In 2014 is er een specialismen aan ADUCO toegevoegd te weten stabilisatie. Stabilisatie voor het stabiliseren van (weg)funderingen en grondverbeteringen.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van schuimbitumen? Neem dan contact op met een van onze experts!