Het Nederlandse wegennetwerk is één van de meest dicht vertakte netwerken ter wereld, waar iedereen dagelijks veel gebruik van maakt. Regelmatig onderhoud en vernieuwing van onze wegen is daarom essentieel. Bij veel werkzaamheden is asfaltfrezen noodzakelijk, zoals bij het vervangen van de deklaag, het verwijderen van het totale asfaltpakket en de verbreding van het wegdek. ADUCO is al meer dan 50 jaar uw partner op het gebied van duurzaam en gespecialiseerd asfaltfrezen. We werken met verschillende machines en technieken waar we u graag meer over vertellen.

Vakkundig gefreesd asfalt: onze freesmachines

Voor het frezen van asfalt hebben we een zeer breed aanbod met machines. In combinatie met onze vakkundige freesmachinisten kunnen we hiermee elk project aan. Onze grootste asfaltfreesmachine is een echte krachtpatser; dit is de asfaltfrees W380. Deze grote freesmachine wordt gebruikt voor omvangrijke werkzaamheden, waarbij snelheid en betrouwbaarheid voorop staan, met een maximale productie (afhankelijk van de omstandigheden) tot wel 25.000 m2 per dag. Maar ook bij specialistische opdrachten bieden we passende oplossingen.

Frezen asfalt: verschillende technieken

Bij ADUCO maken we gebruik van verschillende technieken om op een optimale manier asfalt te frezen. Denk bijvoorbeeld aan specialistisch freeswerk zoals cunetfrezen voor bermverhardingen, sleuf frezen (kantfrezen) voor sleuven met een breedte van 8 cm. en ribbelfrezen voor rammelstroken in het wegdek. Uniek is ons ruime aanbod freesbreedtes: van 8 tot wel 380 centimeter. Hierdoor verwijderen we nooit meer asfalt dan strikt nodig is.

Duurzaam asfaltfrezen

Duurzaamheid staat bij al onze werkzaamheden hoog in het vaandel. Zo bestaat ons wagenpark voor 90% uit vrachtwagens met een Euro 6 emissienorm. Ook frezen we asfalt laag voor laag, zodat eventuele teerlagen gescheiden worden van het schone asfalt, die weer hergebruikt worden. Meer weten over duurzaam asfaltfrezen? Neem eens een kijkje op de pagina over ons duurzaamheidsbeleid.

Asfalt frezen of Stabilisatie van onderlagen? Kies voor ADUCO

Bij ADUCO beschikken we over een gespecialiseerd team met tientallen jaren ervaring. Naast asfalt frezen zijn we ook de specialist op het gebied van stabilisatie van funderingen. Dit zorgt voor de ideale combinatie voor al uw infraprojecten. Voor asfalt verwijderen bent u bij ons aan het juiste adres! Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van asfalt frezen of stabilisatie? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem hiervoor contact met ons op.